Posted: Eki 15, 2018

HAKİKAT GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ DOÇ. DR. GÜVEN ARIKLI'DAN SSTB'YE ZİYARET

Hakikat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Doç.Dr. Güven ARIKLI, 15 Ekim 2018 tarihinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına nezaket ziyaretinde bulundu.
Devamı
Posted: Eki 12, 2018

KKTC AFET YÖNETİMİ SİSTEMİ YUVARLAK MASA TOPLANTILARI GERÇEKLEŞEN OTURUMDA DEĞERLENDİRİLDİ

13 Ekim BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında düzenlenen KKTC Afet Yönetimi Sistemi Yuvarlak Masa Toplantılarının Değerlendirme Oturumu  Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç, Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik, kaymakamlar, bazı belediye başkanları ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanı Doç. Doktor Ahmet Adalıer de hazır bulundu.
Afetlerde yaşamını kaybedenlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli Yusuf Eker günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Arama Kurtarma Oyunları’yla ilgili filmin izlenmesiyle devam eden etkinlikte Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanı Doç. Doktor Ahmet Adalıer de konuşma yaptı. Konuşmasında, Konsey olarak Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahseden Adalıer, Konsey’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Adalıer, yuvarlak masa toplantıları sonucu ortaya çıkan raporda yer alan konuların ivedilikle hayata geçirilmesini diledi. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tanıtım filminin izlenmesi ve yuvarlak masa toplantılarıyla ilgili sonuç bildirgelerinin ele alınmasının ardından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç konuşma yaptı.
KARAKOÇ
Konuşmasına “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gerek devlet mekanizması gerekse toplumsal yapısıyla daha güçlü bir şekilde geleceğe taşınabilmesi, kuşkusuz hepimizin en önemli ortak hedefidir” diyerek başlayan Karakoç, “Bu nedenle başta Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olmak üzere bu hedefi paylaşan kurum ve kuruluşlarımız, ülkemizde meydana gelebilecek bir afete yönelik hazırlıklarımızı imkanlar dahilinde en iyi noktaya taşımak adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Afet Yönetimi Bakanlık Yuvarlak Masa Toplantılarını icra etmiş bulunuyoruz” şeklinde devam etti.
Gerçekleştirilen çalışma sonucunda ortaya çıkan bildirgelerin, afet ve acil durumlara yönelik çalışmalar açısından önemine değinen Karakoç şöyle devam etti:
“İnsan hayatı odaklı bir disiplin olan Afet Yönetimi konusu, ülkemizde olduğu gibi tüm gelişmiş ve gelişmekte olan devletler tarafından yeri doldurulamayacak öncelikli bir konudur. Bu nedenle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin devlet otoritesini oluşturan kurumlardan tek bireye kadar bu konuya gereken hassasiyeti göstermemiz gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizdeki Afet Yönetiminin, günün gereklerine uygun şekilde revize edilmesi ve halkımızın afet ve acil durumlarda yaşayabileceği can ve mal kayıplarının minimum düzeye indirilmesi hedefiyle çıktığımız bu yolda, uluslararası alanda yaşanan gelişmelerde bizler için önemli bir başvuru kaynağıdır.”
Karakoç, 2015 yılında Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin imza koyduğu ‘Sendai Afet Risklerinin Azaltılması Çerçevesi’nin bu noktada, bütün ülkelere olduğu gibi Kuz
Devamı
Posted: Eki 8, 2018

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE KIBRIS VAKIFLAR İDARESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU İMZALANDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi arasında, olağanüstü durum, savaş ile afet ve acil durumlarda iki taraf arasında işbirliğini geliştirmek birbirlerine kurumsal destek sağlamak, ulusal ve uluslararası alanlarda işbirliklerini geliştirerek müşterek organizasyonlar gerçekleştirmek maksadıyla, işbirliği protokolü imzalandı.
Söz konusu işbirliği protokolü 08 Ekim 2018 tarihinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığında, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi KARAKOÇ ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cenk MUSAOĞULLARI arasında imzalanarak yürürlüğe girdi.
Bu protokol ile;
• Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi arasında uzun yıllardır mevcut olan kurumsal işbirliği alanlarının geliştirilmesi,
• Tarafların ihtiyaçlarının belirlenerek planlanması,
• Personelin karşılıklı diyaloglarının gelişimi ve bilgi paylaşımının sağlanması,
• Tarafların her yıl Ekim ayında bir sonraki yılın planlı faaliyetleri hakkında birbirlerini bilgilendirmesi ve müşterek faaliyetlerin planlanması,
• Ortak iletişim ağı tesisi, bilgi, malzeme, araç ve gereç paylaşımı,
• Ulusal ve uluslararası insani yardım faaliyetleri ile kültürel mirasın afet ve acil durum hallerine karşı korunması hususunda tarafların birbirine destek sağlaması amaçlanmaktadır.
Devamı
Posted: Eki 8, 2018

KUZEY KIBRIS TÜRK KIZILAY DERNEĞİ YETKİLİLERİNDEN SSTB'YE ZİYARET

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Başkanı Bülent ÇIRAKLI ve beraberindeki heyet 08 Ekim 2018 tarihinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamı
Posted: Eki 3, 2018

14.ZIRHLI TUGAY KOMUTANI ALBAY MURAT DİRİCAN SSTB'Yİ ZİYARET ETTİ

14.ZIRHLI TUGAY KOMUTANI ALBAY MURAT DİRİCAN SSTB'Yİ ZİYARET ETTİ

14. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Murat DİRİCAN 03 Ekim 2018 Tarihinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.
Devamı
RSS
First115116117118120122123124Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789